charlotte

Midt i en ristid

December måned var kommet til Lyngby, men det var nu ikke julefreden, der havde sænket sig over den en lille arbejdsplads med sognets sødeste nissepiger. Det var snarere juletravlheden. Ærmerne var derfor rullet forsvarligt op for nissepigerne vidste, at der var mangt og meget der skulle ordnes før det kunne blive en rigtig glædelig jul.

Hver og en gjorde de deres allerbedste for at tingene skulle lykkes for alle, før lyden fra juleklokkeværket ville bimle til juleferie og sprede dem fra hverandre. Nissepigen der hed Charlotte gav den særlig gas. Hun var en såkaldt übernissepige med ansvar for alt undtagen årets julesmåkager. De var blevet udliciteret til SuperBest. Charlotte sad sjældent stille, for blandt tusinde andre ting havde hun tillige travlt med at sprede glæde og møder til alle dem, der gerne ville nyde hendes selskab før jul. Og se det var ikke så få, thi hun var jo en pivhamrende populær nisse.

Midt i alle de mange opgaver havde nissepigerne slet ikke haft tid til at følge den alvorlige situation som landet stod overfor. Julen var ganske enkelt truet.

Ikke som man måske kunne tro på grund af Christian Bitz og andre forkyndere af kaloriemanglens velsignelser, men på grund af akut rismangel til årets hvide juledesserter i de små hjem rundt omkring.

Manglen på ris var et graverende problem og der var ingen hjælp at hente i EU thi problemet gik langt ud over kongerigets grænser. Det var sushien der var synderen. For endskønt sushifiskene fremstod ret så slatne, red de alligevel lystigt af sted på en tsunamibølge af popularitet og se det det krævede gevaldige mængder af ris.

 Tiden var knap

Der måtte gøres noget. Og i en fart hvis julen skulle reddes!

Gesandter var derfor sendt af sted til de varme lande for at finde ris. Ordene i deres tilbagemelding var desværre ret så svære at forstå. Måske på grund af almen sprogforvirring, måske på grund af deres hang til promiller under enhver Skype samtale… 

Kære Charlotte, kan du hjælpe ?

Herunder ser du ét af de 5 forskellige ord, der blev opsnappet fra Thailand. Men hvad betyder ordet egentlig ?

ข้าว

Tip: Kender du Google translate.. >

Send en mail før den 15. januar 2014 og skriv hvad du mener ordet betyder. Er svaret rigtigt, er du med til at redde julen og score en overraskelse til dig selv.

Klik og mail dit svar her