CMS hjemmeside

CMS er forkortelsen af Content Management System. Som det fremgår af det engelske, er det et system hvori brugeren har kontrol over selve indholdet på en hjemmeside. En kontrol der omfatter layout, produktion, distribution, information, funktionalitet med videre.

Skulle man før i tiden kaste sig ud i samme discipliner, så krævede det nærmest at man var teknisk programmør, web designer og redaktør i én og samme person. I dag er mulighederne i en CMS hjemmeside utallige og nemt tilgængelige i de brugerflader der stadig bliver bedre og bedre. Med en CMS hjemmeside er det blevet muligt for enhver med interesse for deres hjemmeside at udfærdige tekstrettelser, vælge funktioner til og fra, oprette nye undersider, indsætte billeder, lave links og underpunkter efter eget ønske på hjemmesiden.

funktioner i en cms hjemmeside
Alt afhængig af CMS hjemmeside systemet er der en lang række ekstra funktioner, der kan tilføjes hjemmesiden. Nogle eksempler herpå er nyhedsbrev, søgeords funktion og video. Som med så meget andet i forbindelse med udviklingen af en hjemmeside, bør du også overveje relevans og brugervenlighed nøje før du føler dig fristet til blot at tage det hele med ”nu du er i gang” med din nye CMS hjemmeside til virksomheden.
det fascinerende ved cms

Hvis du er vant til en statisk hjemmeside, du ikke selv kan rette i, er det faktisk en helt ny verden, der åbner sig ved en CMS hjemmeside. Næsten alt kan foretages i CMS’en, man redigerer sit indhold og vælger sine funktioner og måske bedst af alt tilretningerne sker øjeblikkelig og online på virksomhedens CMS hjemmeside. Det er for mange fascinerende. Erhvervserfaring indenfor IT eller specielle tekniske kompetencer helt unødvendige. En CMS hjemmeside kan i dag håndteres af enhver grundet de lettilgængelige brugerflader der er på markedet i dag. Har virksomheden en større hjemmeside med mange underpunkter og undersider er der endnu en gevinst ved en hjemmeisde i CMS hvis virksomheden står med ønsket om at ændre det gennemgående design på hjemmesiden. Opdelingen af indhold og udseende gør nemlig det nemt at ændre dette ved at udskifte selve skabelonen, der styrer designet. På en statisk hjemmeside er det alt andet lige meget mere besværligt – i værste fald kan man blive nødt til at begynde helt forfra siderne. På en CMS hjemmeside er det nemt og hurtigt gjort – og uanset om CMS hjemmesiden er på 10 eller 1000 sider.

er man bundet af abonnement eller valg af webhotel ?
Nej. Du er ikke bundet af nogen former for abonnement til den fremtidige drift og vedligeholdelse, hvis du vælger en hjemmeside løsning – CMS eller ej – lavet på BARON & COMPANY reklamebureau. Vi rådgiver dig gerne ved valg af webhotel – men du vælger frit selv.

fleksibilitet ved en cms hjemmeside
CMS hjemmesider installeres oftest på en server, hvilket gør det muligt at bruge CMS systemet fra hvilken som helst computer med internet opkobling. Det giver brugeren/brugerne en dejlig frihed og stor fleksibilitet i arbejdet med at bruge virksomhedens CMS hjemmeside som en kommunikations kanal der er aktivt og professionelt.

ulemper ved en cms hjemmeside - hosting
Der findes en del ulemper ved en CMS hjemmeside i forhold til en statisk visitkort hjemmeside.

De fleste CMS hjemmesider kan udelukkende blive hostet hos CMS producenten eller en af producentens partnere. Det problem løber du dog aldrig ind i her på reklamebureauet da du selv vælger hvor du ønsker din CMS hjemmeside hostet – eller om du selv vil hoste den.

ulemper ved en cms hjemmeside - design
CMS hjemmesider kan have mindre frit spillerum hvad design angår. Der er en del grafiske begrænsninger i en række CMS hjemmeside løsninger hvilket er en gene, hvis du har en speciel idé til designet, som du ønsker realiseret.

ulemper ved en cms hjemmeside - kontrol
Er der flere brugere med adgang til redigering af CMS hjemmesiden mister men let kontrollen over indholdet på CMS hjemmesiden. Et redskab til at imødekomme dette problem, kan være indførelsen af godkendelsesprocedurer i virksomheden.

ulemper ved en cms hjemmeside - pris
Mange CMS-producenter har obligatorisk opdateringsaftale, der koster penge. Det problem løber du dog aldrig ind i her på reklamebureauet, da CMS systemet er dit, når du har købt din CMS hjemmeside på BARON & COMPANY reklamebureau..