Digital tryk / print

Digital tryk og digital print er det prismæssige fornuftige alternativ til offset tryk når der er tale om mindre eller ganske små oplag. En god tommelfingerregel er at digital tryk er den billigste løsning når oplaget er under 1000 stk. Ved større oplag er digital tryk for dyrt. Her er offset tryk billigst.

kvalitet - er der forskel ?
For det trænede øje er der kbalitetsforskel på de to produktionsformer. Digital trykket er ikke på kvalitetsniveau med "rigtig" offset tryk for det professionelle øje. Det må dog retfærdigvis også siges, at man er kommet rigtig langt hvad digital trykkvalitet angår gennem de seneste år. Digital tryk af små oplag er derfor en rigtig fornuftig løsning til masser af tryksager. God kvalitet og ofte ret billig.

ulemper ved digital tryk
Ved sammanligning med offset tryk har digital tryk nogle begrænsninger - eller ulemper for den sags skyld. Farvestyring er ikke nær så god, det er ikke muligt at anvende specialfarver som fx. guld og neonfarver og det er også begrænset hvilke papirtyper og gramvægte man kan bruge til et vellykket digitall tryk.