Seneste nyheder


Arkiv

Guerilla markedsføring

Krigen om din opmærksomhed


Den sejlivede finanskrise har sat sine tydelige spor mange steder og virksomhedernes markedsføring er ingen undtagelse. Når krisen kradser er det ofte dér, de hugger til med sparekniven, hvilket er en skidt beslutning på den lange bane, men det er en helt anden historie. Dette blogindlæg skal omhandle en af de mere positive sider ved en krise, og her dukker den specielle marketing diciplin, guerille marketing, op.

Hvornår bruges guerilla markedsføring

Når pengene små er det nødvendigt at tænke anderledes og kreativt. Der er ganske enkelt ikke budget til at markedsføre virksomheden på samme vis som før krisen. Det åbner muligheden for andre og mere skæve former for kommunikation og markedsføring i den prisbillige ende af skalaen. Guerilla markedsføring er et eksempel herpå. En anderledes marketing diciplin, som har en række styrker, der er interessante når den økonomiske afmatning hersker.

Fordele ved guerilla markedsføring

Den største fordel er den økonomiske. Guerilla markedsføring er nemlig karakteriseret ved at selv ganske små budgetter kan give virksomheden megen opmærksomhed. Der typisk ingen media- og produktionsomkostninger til at belaste budgettet.

En anden fordel er udbredelsen. Mens man i udlandet er ret vant til skæve og overraskende guerilla tiltag, er der langt mellem snapsene herhjemme. Er den kreative idé god nok, har du derfor fine chancer for succes med din guerilla markedsføring, da den stadig opleves så sjældent i Danmark.

Krav til guerilla markedsføring

Skal du have succes med denne form for marketing, er det altafgørende at den kreative idé holder. Idéen er det bærende element. Er den ikke unik, sjov, iøjenfaldende, skæv, skør eller i det hele taget spændende nok, vil den ikke blive bemærket. Ikke blive fortalt videre, delt og ikke opnå den mindste form for gratis PR.

Her kan guerilla marketing opleves

Guerilla markedsføring foregår typisk i det offentlige rum. Du oplever guerilla aktiviteterne uventet. På gader og stræder – til lands, vands og i luften. De kan tage alverdens former, men ofte bliver der gjort brug af eksisterende og velkendte objekter som eksempel gaderiste, cykelstativer og facader på sjove, skræmmende eller fordybende måder til guerilla aktiviteterne. Formålet er naturligvis din opmærksomhed når du ikke venter det.

Måske er guerilla markedsføring interessant for din virksomhed? Kontakt os gerne til en uforpligtende snak om sagen

Tilmeld vores nyhedsbrev