Kampagnesite / microsite

Som navnet afslører, er et kampagnesite betegnelsen for en specialudviklet kampagne aktivitet på nettet. Den kan være en del af virksomhedens egen hjemmeside eller have sit eget kampagnesite domæne. En kampagne er en tidsbegrænset markedsførings aktivitet, men tidshorisonten kan være kort eller længerevarende. Det tilsvarende er naturligvis gældende for levetiden af et kampagnesite. Ønsker man at et kampagnesite med længere levetid, så er det en god idé, at opdatere indholdet jævnligt, så der er noget relevant og nyt at opleve for brugerne.

effektmåling

Som med så mange andre aktiviteter på internettet er et kampagnesite også nem at måle konkret statistik på i form af kliks, tidsforbrug på siden med videre.

kampagnesite som redskab

Kampagnesites er et godt markedsføringsredskab når konkrete kampagnebudskaber, produktfacts og anden information skal præsenteres på en særlig måde. Man kan naturligvis vælge at lægge indholdet på sin egen hjemmeside, men det er ikke altid den optimale løsning. Måske passer kampagne tiltaget ikke ind i det virksomhedens generelle hjemmeside univers (stil, tone, virkemidler etc), måske vil man godt dedikere/have mere attention på tiltaget eller også vil man måske undgå ”støj”, som kunne gøre at brugeren klikker på andre (forstyrrende) elementer.

hvornår er et kampagnesite relevant

Man bruger ofte et kampagnesites og for at aktivere, informere og involvere sin målgruppe. Virkemidlerne kan være mange f.eks. produktdemo, spil, konkurrencer, dialogmuligheder med videre. Kampagnesites kan blandt andet med fordel bruges ved rekruttering, konference, produktlancering, events, messer, og øvrige målgruppespecifikke tilbud.

hvad skal overvejes

Principielt gælder der de samme huskeråd og regler for et kampagnesites som for et almindelig website. Det handler om brugervenlighed, design, funktionaliteter og indhold. Markedsføringen af kampagnesites er også meget lig markedsføringen af generelle websites. Det handler om at få besøg og brugere genereret af bl.a. off- og online medier (herunder via søgeord/SEO). En simpel ting som vi ofte nogle gange bliver glemt er at lave link til kampagnesitet fra virksomhedens egen hjemmeside – men mindre det altså direkte fravælges…